Bemutatkozás

Cégünk 1990-ben alakult a Villamosipari Kutatóintézet akkumulátorokat fejlesztő főosztályából, így nagy tapasztalatunk van az áramforrások területén.

Napelem, szélgenerátor, napkollektor szakág

Cégünk elsőrendű feladatának tartja az újratermelődő energiák hasznosítását, ezen belül elsősorban a nap és a szélenergia felhasználásának elősegítését, természeti környezetünk megóvását.

Napelemek

Az áramtermelő napelemek félvezető szilícium réteg segítségével hoznak létre elektromos áramot, melyet azután akkumulátorokba gyűjtve lehet felhasználni. A napelemeket egyrészt árusítjuk, de igény szerint a teljes rendszert megtervezzük és kivitelezzük. Tanyákra, hajóra, hétvégi- és családi házakba egyaránt alkalmas.

Szélturbinák
A szeles helyekre, ill. téli áramigény esetén érdemes szélturbinát is feltenni, és célszerű kombinálni a napelemekkel. Egészen kicsi rendszerektől a nagy rendszerekig minden megoldható.

Kiegészítő elektronika
Minden olyan elektronikát megtalál nálunk, ami a szélkerekes-napelemes működéshez szükséges: inverterek, töltésvezérlők, égők, szolár vízszivattyúk széles választéka.

Napkollektorok

A napkollektorok a melegvíz ellátás problémáját tudják meg oldani. A fürdés melegvíz-igénye 100%-ban megoldható a nap segítségével.

Hidrogéntárolási szakág

Hidrogén-akkumulátor (HTTE)

A megújuló energiaforrások nagy problémája a keletkező energia tárolása. A jövő nagy ígérete a hidrogén: környezetbarát, tiszta, jól feldolgozható energiatároló. Alkalmas áramtermelésre üzemanyagcellán keresztül, vagy elégethető közvetlenül is. Egyetlen problémaja a tárolás, mivel a hidrogén vagy nagy nyomáson, vagy csak rendkívül alacsony hőmérsékleten tárolható, és mindkettő energiaigényes folyamat. Ezen felül ezen tárolási módok, fokozottan robbanásveszélyesek.

Az Accusealed Kft. kutató-fejlesztő laboratóriumában olyan hidrogéntárolási módszer áll fejlesztés alatt, mely révén a hidrogéntárolás szobahőmérsékleten, normál nyomás mellett megoldható, robbanásveszély nélkül.Remélhetőleg belátható időn belül sorozatgyártásra is sor kerül. A kutatáshoz hozzájáruló együttműködő partnereket szívesen látunk.

A hidrogéntároló egység honlapja itt található:

http://www.hydrogenbattery.eu

Világítás szakág

Cégünk egyedülállóan forgalmaz 12V-os kompakt fénycsöveket E27-es foglalattal, 5, 7, 11, 14 és 18W teljesítményben, valamint 12V-os és 220V-os LED lámpák, modulok, szalagok és reflektorok találhatók kínálatunkban, E27, GU10, G9, G5.1 foglalattal, 0,25W-tól 8W teljesítményig. Napjainkra a LED világítási módszerek és lámpák már annyira fejlettek, hogy akár a teljes lakás, épületvilágítást és rejtettvilágítást is megoldhatjuk LED lámpákkal és LED modulokkal. A LED modulok kültéren és beltérben is ideális és energiatakarékos megoldást nyújtanak, melyekből kapható fehér, kék, sárga, zöld és piros színű, valamint távirányítóval vezérelhető RGB LED is. Használatukhoz tápegység szükséges, beépítésük a rejtett világításos díszlécekbe kétoldalú ragasztóval lehetséges. A flexibilis LED szalagok hátoldala gyárilag öntapadós!

Akkumulátor szakág

Akkumulátorok gyártása

NiCd akkumulátorgyártó üzemünkben sokáig NiCd és NiMH akkumulátorokat fejlesztettünk és gyártottunk, melyek főként a magyarországi bányaipart szolgálták ki robbanásbiztos akkumulátorokkal. Jelenleg ezen típusú akkumulátoraink gyártása szünetel, de a javítási tevékenységünk továbbra is működik. Egyedi kívánság alapján (elsősorban kész panelekből) a kért kapacitású akkumulátort össze tudjuk állítani.

Akkumulátorok javítása

Meghibásodott NiCd vagy NiMH akkumulátorát (fúrógép, mobiltelefonok, szerszámok, stb.) megjavítjuk.

Akkumulátorok értékesítése

Hengeres NiCd és NiMH akkumulátorok kis és nagykereskedelmével is foglalkozunk. Ajánlott mobiltelefonokba, szerszámokba, játékokba, zsebrádióba, walkman-be minden méretben. Elemek helyettesítésére is alkalmas. Zárt savas akkumulátorok széles választékával várjuk kedves vevőinket.

Elérhetőségeink