Napelemek, napelemes csomagok

Napelemes panelek

A legmodernebb technológiával készült kristályos napelemek hatásfoka kétszerese az amorfhoz képest. Könnyűek, hordozhatóak, így háztetőre, hajóhoz, autóhoz egyaránt alkalmasak.

1000W/m2 25oC +/- 10% Az árak, készletek és tulajdonságok változhatnak!

Szigetüzemű napelemes csomagok

Napelemek hétvégi házba, hajóra, horgászlakba vagy tanyára!

Bizonyára gondolt már arra, hogy milyen jó volna “bedobozolni” a nyári nap ragyogását! Nappal lehűteni vele a sört. Esténként világítani vele, majd megnézni a nap energiájával működtetett TV-t. Biztosan az is felmerült Önben, hogy ez drága mulatság.volt eddig!

DE MOST MÁR MEGFIZETHETŐ AZ ÁRA IS!

Most új lehetőségre hívjuk fel a figyelmét! Ez a lehetőség a napelem. Elég egyszer megvenni, onnantól kezdve Ön ingyen kapja az energiát ! Bárhová, ahová nem jut el az elektromos vezeték, a napelem ott is működteti elektromos készülékeit, méghozzá választhatóan 12 vagy 230 V-ról egyaránt. Nézhet TV-t, videót, olvasgathat a lámpa fényénél, hűtheti italát, és hazaindulás előtt meg is borotválkozhat. Cégünk vállalja napelemes rendszerek megtervezését, sőt komplett kivitelezését is. Önnek csak a kapcsolót kell fölkattintania.
Az akkumulátorok elsősorban hétvégi használatra lettek méretezve, napi felhasználáskor mennyiségük csökkenthető!

12 V-os rendszerek:

A 12 V-os rendszer előnye az alacsony ára, és az, hogy minden személygépkocsikhoz árult (bármely üzletben kapható) elektromos berendezés (lámpa, televízió, kishűtő) működtethető róla. Hátránya, hogy a 230 V-ról működő eszközök nem használhatóak vele.

1/ MINI csomag 12 V-hoz árakat ld. lejjebb

A csomag magában foglal egy 5 W-os kristályos kis méretű napelemet, egy speciális, napelemekhez való akkumulátort és egy pár akkusarut. 8 órás teljes napsütés esetén 40 Wh energiát nyerhet vele. Ezzel pl. 3 órán keresztül világíthat egy 7 W-os energiatakarékos égővel. Amennyiben az akkumulátort egy hétig hagyja tölteni (például csak hétvégenként megy ki a telekre), az akkumulátor teljesen fel tud töltődni, így két napig is világíthat 5 órán át két 7W-os égővel.

2/ ALAP csomag 12 V-hoz árakat ld. lejjebb

A csomag magában foglal egy 10 W-os kristályos napelemet, egy pár akkusarut és egy speciális, napelemekhez való akkumulátort. 8 órás teljes napsütés esetén 80 Wh energiát nyerhet vele. Ezzel kb. 45 percig tévézhet, és emellett 1,5 órán keresztül világíthat egy 7 W-os energiatakarékos égővel.
Amennyiben az akkumulátort egy hétig hagyja tölteni (például csak hétvégenként megy ki a telekre), az akkumulátor teljesen fel tud töltődni, így az említett teljesítmény hétszeresét nyújtja.

 

230 V-os rendszerek:

A 230 V-os rendszerek előnye az, hogy minden 230 V-os elektromos berendezés üzemeltethető vele (a rendszer felépítésétől függő terheléssel). Hátránya viszonylagosan magasabb ára.  

1/ NAGY csomag 230 V-hoz árakat ld. lejjebb

 A csomag magában foglal 1 db 240W-os kristályos napelemet, 2 speciális, napelemekhez való akkumulátort, 2 pár akkusarut, 1 db töltésvezérlőt és 1 db 1200W-os invertert. 8 órás teljes napsütés esetén 1 840 Wh energiát nyerhet vele. Ezzel, pl. 10 órán át tévézhet egy normál TV készülékkel, vagy 5 órát videózhat, és emellett 9 órán keresztül világíthat 7 db 15 W/230V-os energiatakarékos égővel. Amennyiben az akkumulátort három napig hagyja tölteni (például csak hétvégenként megy ki a telekre), az akkumulátor teljesen fel tud töltődni, így az említett teljesítmény kétszeresét nyújtja.

 

Hálózatra visszatápláló napelemes csomagok

A 230V-os hálózatra visszatápláló rendszerek a házi villamosenergia termelés tárolási gondját oldják meg azzal, hogy a megtermelt és helyben fel nem használt energiát a közcélú hálózatra táplálják fel, ami utána onnan visszavételezhető. A szolgáltató felé csak a megtermelt és elfogyasztott mennyiség különbsége után kell fizetni.

Átlagos fogyasztás esetén akár a teljes éves villanyszámla is kiválható ilyen napelemes rendszerrel.

A hálózatra tápláló napelemes rendszer felépítése viszonylag egyszerű. Legfőbb alkotóelemei a napelemek, amelyek legtöbbször az épület ferdetetőre kerülnek felszerelésre. A napelemek által előállított egyenáramot az inverter alakítja át a háztartási villamos fogyasztók számára is hasznosítható 230V, 50 Hz-es váltakozó árammá.

A rendszer átadása előtt a hagyományos mérőt az elektromos művek szakemberei lecserélik. A villamosenergia rendszerhez való csatlakozás jóváhagyatásának folyamata viszonylag összetett, de napjainkban már rutinszerűen működő eljárás. Ehhez szakembereink segítséget nyújtanak (dokumentálás, tervezés, jóváhagyás, kivitelezés, beüzemelés).

230 V-os HÁLÓZATRA
VISSZATÁPLÁLÓ NAPELEMES CSOMAGOK
Tetszés szerint alakítható!

Elérhetőségeink